Oikein hyvää pääsiäistä kaikille !
Tänään leivoin pienen kakun pääsiäisen kunniaksi, sekä lisäksi myös puolukkapiirakkaa...
Kakusta ei jälleen kerran tullut sellaista, kuin olin ajatellut, mutta saa kyllä kelvata meidän omalle porukalle . :)
Kakun tein yhdestä 4 munan kääretorttupohjasta. Väliin tuli vadelmahilloa ja vaahdotettua Flora-vispiä, sekä yhteen väliin kokeilu mielessä appelsiinimarmeladia ja Flora-vispiä... :) Kakun yritin tehdä munan muotoon ja päällystin sen marsipaanilla. Tässä kohtaa kakusta sitten tuli erilainen, kuin olin ajatellut...huomasin, ettei minulla ollutkaan keltaista marsipaania, kuin pieni palanen kaapissa, joten päätin sitten kokeilla josko saisin vihreää ja keltaista sekoittamalla kauniin marmorikuvion. Se tietenkin meni mönkään, kun se vähäinenkin keltainen marsipaani oli kerennyt sen verran kuivahtaa, ettei se kunnolla sitten sulautunutkaan vihreän marsipaanin joukkoon ja pinnasta tuli sieltä täältä rosoinen. Paikkasin sen sitten siivilöimällä tomusokeria kakun päälle viimehetkillä, ennenkuin kuvasin kakun.... Mutta mielestäni muutoin keväisen näköinen kakku... ja tuo suloinen suklaa lammas tarttui väkisellä kaupasta mukaani....
Lisäksi siis tein pari puolukkapiirakkaa...
Puolukkapiirakka 2 kpl
Pohja: (kahteen piirakkaan !)
175 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kanamuna
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa tai maitoa
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää kananmuna. vatkaa kunnes se on sekoittunut kunnolla voi-sokeri vaahtoon. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen nesteen kanssa. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä taikina lusikalla voideltujen piirakkavuokien pohjille ja reunoille tasaisesti. Lisää taikinan päälle oman makusi mukaan puolukoita tai muita marjoja n. 3 dl/piirakka.
Muruseos
75 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Nypi aineet kulhossa sekaisin murumaiseksi seokseksi. Tästä määrästä riittää muruseosta molempien piirakoiden päälle ! Paista piirakoita uunin alatasolla 225 C n. 20 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera ! Nam, nam....
Teen samalla pohjaohjeella myös rahkapiirakkaa. Tässä vielä siihen tulevan täytteen ainekset. Huom. täytteen ohje yhteen piirakkaan !
Rahkatäyte:
250 g maitorahkaa
1,5 dl sokeria
1 tl vanilja sokeria
1 muna
1 dl kermaa
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu tai 1-2 rkl appelsiinimarmeladia
Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi kulhossa. Kaada seos piirkkavuokaan taikinan päälle. Paista uunin alatasolla 225 C n. 20 min.
Lopuksi vielä muutama kuva meidän karvaisista kavereista puudeli-pojista Victorista ja Alfredista....
Palmusunnuntaina meillä kävi mukavia Noitia virpomassa... Naapurin pikku-noidat Emmi ja Inka suostuivat ystävällisesti poseeraamaan portailla meidän Poikien kanssa....
Tässä sitten tänä aamuna otettu kuva pääsiäisen viettäjistä... Victor vasemmalla ja Alfred oikealla....
OIKEIN HAUSKAA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE !