1922470.jpg
Tänään tein Mokkapaloja, joita meillä kutsutaan "Rännäreiksi". Tuo nimi on kulkeutunut omasta lapsuudestani, jolloin äitini teki näitä sillä erotuksella, että pohja oli vaalea ja päällä oli suklaarouheen tilalla kookoshiutaleita. Lisäksi tein muffinsseja, joita keksimme nimittää nimellä "Pink Lady"... ihan tavallisia muffinsseja marianne-suklaa ja valkosuklaarouheella, päällä vaaleanpunaiseksi värjättyä Flora-vispiä ja vaaleanpunaisia sokerikuulia. Kuvat otin illalla ja valonpuutteen takia vaaleanpunainen sävy ei näy niin kirkkaana kuin se luonnossa on. Ensi kerralla ajattelin laittaa näihin muffinsseihin lisäksi vielä hieman vadelmia tai puolukoita, antaisivat mukavan lisän vielä makuun. : )
Tässäpä vielä ohjeet:

" RÄNNÄRIT "

Pohja:

200 g voita tai margariinia ( sulata )
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n.3 rkl kaakaojauhetta ( tummaa )
n. 2 dl ruokakermaa tai Flora Vanilla-vaniljakastiketta

Sulata ja jäähdytä rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva vähitellen muna-sokerivaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen ruokakerman/vaniljakastikkeen kanssa taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 - 225 C n. 15 min.
Kuorruta jäähtynyt pohja tomusokerista, kahvista ja kaakaojauheesta tehdyllä kuorrutteella.En osaa sanoa tarkkoja määriä, kun olen aina tehnyt kuorrutteen vapaalla kädellä, enkä nytkään muistanut mitata tarvikkeita kun tein kuorrutuksen. Kuorrutuksen pinnalle laitoin marianne-suklaata rouhittuna, toisinaan laitan myös daim-suklaarouhetta tai sitten vain strösseleitä...

"PINK LADY"-MUFFINSSIT (n. 32 kpl)

200 g voita tai margariinia ( sulata )
3 munaa
3 dl sokeria
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/3 levyä marianne-suklaata ( rouheena )
1/3 levyä valkosuklaata (rouheena )
n. 2 dl ruokakermaa tai Flora Vanilla-vaniljakastiketta

Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita keskenään kuivat aineet ja suklaarouheet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva muna-sokerivaahtoon. Lisää vuorotellen kuivat aineet ja neste taikinaan. Jaa taikina muffini-vuokiin. Paista 200 C n. 15 min.
Koristele muffinssit kermavaahdolla ja koristerakeilla, strösseleillä.....

1922481.jpg
1922479.jpg
Tuo muffinssien kermapursotuksen väri on tosiaan ihan vääristynyt näissä kuvissa...
Väri on luonnossa paljon kirkkaampi....

21.09.2008
Nyt otin vähän valoisampaan aikaan uusia kuvia, onnistuivat hiukan paremmin....
1923450.jpg
1923467.jpg