Aika usein on nyt viimeaikoina tullut tehtyä pizzaa, milloin milläkin täytteillä. Monet ovat kehuneet tekemiäni pizzoja ja lupasin sitten laittaa tännekkin ohjetta, miten teen nämä pizzat !
Toivottavasti ohjeista on apua ! :)
Pohjataikina:(n. 10 pizzaan)
7 dl vettä
1 tl suolaa
n. 1 dl rypsiöljyä
1 pss kuivahiivaa
vehnäjauhoja
Koskapa olen tehnyt taikinan aina mittaamatta muita aineksia, kuin veden määrän, niin muut mitat ovat noin mittoja...vehnäjauhojen määrää en uskaltanut eden arvioida, vaan niitä lisätään niin paljon, että taikinasta tulee tasainen, kulhon reunoista irtoava taikina....
Sekoita lämpimään veteen suola ja hiukan öljyä. Sekoita kuivahiiva n. 5 dl vehnäjauhoja ja lisää taikinaan. Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa, kunnes taikina alkaa olla tarpeeksi paksua, lisää loppu öljy ja vaivaa vielä hetki. Peitä kulho liinalla ja anna kohota n. 20-30 min.
Tomattipyrekastike:
n. reilu ½ tuubillista tomaattipyrettä
3-4 rkl ketsuppia
n. ½ dl rypsiöljyä
ripaus suolaa
n. 1 tl mustapippuria (rouhe)
pizzamaustetta maun mukaan, itse laitoin n. 2 rkl
vettä sen verran, että seoksesta tulee sopivan notkeaa
Sekoita ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
Vaivaa kohonnut taikina leivinalustalla ja jaa sen 8-10 osaan. Kaulitse palat aivan ohuiksi lähes läpinäkyviksi pizzapohjiksi - muista käyttää reilusti jauhoja kaulitessa ja kopistella liiat jauhot pohjasta pois, kun siirrät pohjan leivinpaperin päälle !
Levitä tomattipyree-kastiketta pohjan päälle....
Seuraavaksi juustoraaste....
Täytä oman maun mukaisilla täytteillä... Meiltä löytyi sunnuntai-iltana seuraavanlaisia aineksia pizzan täytteeksi: hunajamarinoituja broilerinsuikaleita (paistettuja), meetwurstia, grillimakkaraa, eri värisiä paprikoita, tomaattia, tonnikalaa ja ananasta.
Valmiiksi täytetty pizza valmiina uuniin....
Paista uunissa 250C, kunnes pizza on valmis...
Ripottele juuri uunista nostetun pizzan päälle oreganoa.
Valmis pizza ! :)