Viime viikolla tein ison kattilallisen puuroa, jota jäi reilusti yli.
En raaskinut laittaa puuron loppua roskiin, vaan päätin käyttää sen sämpylätaikinaan.
Puuro oli keitetty kaurahiutaleista, vehnänalkio rouheesta, kauraleseestä ja ruisleseestä.
Tarkkoja mittoja minulla ei ole näihin sämpylöihin, kun en niitä koskaan mittaa tarkalleen, mutta noin mittoja on alla.
KAURAISET LESESÄMPYLÄT
n. 5 dl puuroa
n. 5 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
vehnäjauhoja/ sämpyläjauhoja
1½ pss kuivahiivaa
50 g voita sulatettuna
Lisää puuroon lämmintä vettä ja suola, sekoita. Lisää hieman jauhoja ja kuivahiiva. Lisää jauhoja kokoajan vaivaten, kunnes näyttää että taikina alkaa olla valmis, lisää vielä sulatettu voi ja vaivaa taikina tasaiseksi, kulhon reunoista irtoavaksi taikinaksi.
Kohota taikinaa n. 20 min. Leivo haluamasi muotoisiksi sämpylöiksi ja anna sämpylöiden kohota vielä hetki. Voitele haalealla vedellä ja ripottele päälle kauraleseitä. Paista 200-225C, kunnes saavat hieman väriä pintaansa.
Nämä olivat kyllä niin herkullisia, että taidan vastaisuudessakin keitellä puuroa yli tarpeen ! :)