1297715312_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

MAKOISAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE VILLACARAMILLAAN PIIPAHTANEILLE ! <3



MOKKA-SUKLAAMOUSSE LEIVOKSET (n.20 kpl)

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

4 rkl perunajauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti lusikalla sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Paista 225C n. 8 min.

Leivoksia varten tee kaksi tälläistä pohjaa !

Mokka-Suklaamousse:

5 dl Flora-vispiä

n. 1 dl sokeria

1-2 tl vaniljasokeria

100 g tummaa suklaata

n. 50 g maitosuklaata

1½ dl vahvaa kahvia

7 liivatelehteä

Vatkaa Flora-vispi vaahdoksi, sokerin ja vanijasokerin kanssa.

Sulata lämpimään kahviin suklaat, anna jäähtyä hieman.

Vatkaa varovasti ohuena nauhata valuttaen kahvi-suklaaseos kermavaahtoon. Laita seos jääkaappiin n.10 minuutiksi.

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne n.½dl kuumaa kahvia. Anna hieman jäähtyä ja vatkaa sitten jäähtynyt liivate-kahviseos kerma-mokka-suklaavaahtoon. Varmista, että liivateseos sekoittuu tasaisesti massaan.

Kostuta jäähtyneet pohjalevyt kevyesti kahvilla, sipaise molempien pohjien päälle hieman vadelmahilloa.

Kaada toisen pohjalevyn päälle moussemassa ja levitä se tasaisesti koko levyn päälle. Kumoa varovasti toinen pohjalevy hillopuoli edellä moussemassan päälle. Peitä päällimmäinen pohjalevy leivinpaperilla ja laita päälle kevyeksi painoksi esim. pari ohutta kirjaa.

Anna leivospohjan hyytyä jääkaapissa useampi tunti.

Sivele hyytyneen leivospohjan pinta vadelmamarmelaadilla ennen kuorrutteen lisäämistä. Näin kuorrute ei imeydy pohjalevyyn.

Suklaakuorrute:

100 g tummaasuklaata

n.50 g maitosuklaata

1½ dl kermaa

2 tl voita

Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa ja kaada lämpimän kerman joukkoon sulatetut suklaat, lisää joukkoon myös voi. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja anna hetki jäähtyä.

Kaada seos leivospohjan päälle ja levitä veitsellä tai paletilla kuorrute tasaiseksi kuorrutteeksi. Laita jäähtymään jääkaappiin n. tunniksi.

Kuorrutteen jähmetyttyä siisti reunat leikkamalla ne siisteiksi veitsellä. Tämän jälkeen voit leikata leivospohjan haluamasi muotoisiksi leivospaloiksi.

Koristele leivokset esim. kermavaahtoruusukkeella, suklaakuvioilla ja suklaarakeilla.

1297715296_img-d41d8cd98f00b204e9800998e   1297715329_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1297715344_img-d41d8cd98f00b204e9800998e