Tänä vappuna jäi munkit tekemättä, mutta jotain herkkuahan sitä piti jälkiruuaksi, kahvin kanssa nautittavaksi tehdä.
Päätin kokeilla miten valkosuklaa sopisi omenan kaveriksi piirakkaa ja voin sanoa, että en ole ikinä syönyt näin hyvää omenapiirakkaa ! :)
Alla ohje, joka on kahdelle piirakalle.
OMENA-VALKOSUKLAAPIIRAKKA
Pohja:
(kahteen piirakkaan ! )
175 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kanamuna
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa tai maitoa
Täyte:
(yhteen piirakkaan, eli tee tämä kaksin kertaisena ! )
1 - 1½ Granny Smith-omena raastettuna
1/3 levyä Panda valkosuklaata rouhittuna
½ tl vaniljasokeria
Muruseos:
(kahteen piirakkaan ! )
75 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää kananmuna - vatkaa kunnes se on sekoittunut kunnolla voi-sokeri vaahtoon. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, vuorotellen nesteen kanssa. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä taikina lusikalla voideltujen piirakkavuokien pohjille ja reunoille tasaisesti.
Lisää taikinan päälle omenaraaste ja rouhittu valkosuklaa, ripottele päälle vielä hieman vaniljasokeria.
Muruseosta varten laita kaikki ainekset kulhoon (voi pieninä kuutioina) ja nypi ne kulhossa sekaisin murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos piirakoiden päälle ja paista piirakoita uunin alatasolla 225 C n. 20 min.
Itse paistoin piirakat yksitellen uunissa.