MUSTIKKA-VALKOSUKLAAPIIRAKKA (2 kpl)
 
Pohja:

(kahteen piirakkaan ! )

175 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kanamuna
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa tai maitoa

Täyte:

Mustikoita n. 2½-3 dl / piirakka
ripaus sokeria ja perunajauhoja
valkosuklaata 80 g rouheena (jaa tasaisesti kahteen piirakkaan)

Muruseos:

(kahteen piirakkaan ! )

75 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää kananmuna - vatkaa kunnes se on sekoittunut kunnolla voi-sokeri vaahtoon. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, vuorotellen nesteen kanssa. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä taikina lusikalla voideltujen piirakkavuokien pohjille ja reunoille tasaisesti.

Ripottele pohjien päälle mustikat sekä ripaus hienoasokeria ja perunajauhoja, lopuksi rouhittu valkosuklaa.
Muruseosta varten laita kaikki ainekset kulhoon (voi pieninä kuutioina) ja nypi ne kulhossa sekaisin murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos piirakoiden päälle ja paista piirakoita uunin alatasolla 225 C n. 20 min.



Piirakan kanssa tarjolle vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä ! NAM !

Tämän piirakanpalan kuvaaminen ei ollutkaan ihan yksinkertaista... siitä voitte lukea lisää täältä

Mukavaa keskiviikkopäivää kaikille !
F2148CDC97DE4780E0EDE2DA4167B5B5.png