Tänään tein Aleksanterin leivoksia, joita olen usein tehnyt viimeaikoina...mielestäni ovat helppoja ja nopeita valmistaa sekä kestävät pakastuksen hyvin.... lisäksi tein muffinsseja, joissa oli mousse-täyte ja suklaakuorrutus.

1887128.jpg

ALEKSANTERIN LEIVOKSET

Pohja:
400 g         voita
3 dl          sokeria
1- 2          munaa
2 tl          vaniljasokeria
n. 9-10 dl    vehnäjauhoja
loraus        Flora Vanilla-vaniljakastiketta tai ruokakermaa

Vatkaa pehmyt voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna/munat. Vatkaa sekaan vähitellen jauhot, lorauta hieman Flora Vanillaa tai ruokakermaa sekaan.....Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele leivinpaperille tasaiseksi levyksi. Paista pohjia 200 - 225 C n. 15 min. Anna jäähtyä. Levitä toiselle pohjalle n. 4 rkl vadelmahilloa. Siirrä toinen levy varovasti päälle. ( Tämä vaatii opettelua; pohja on niin mureaa, että tahtoo helposti murentua palasiksi.... itse käytän apuna peltiä, jonka päältä liuútan varovasti pohjan toisen päälle.)
Valmista kuorrute tomusokerista ja vedestä/sitruunamehusta.... itse käytän vettä ja lisään pikkiriikkisen voisulaa sekaan... tarkkoja määriä en osaa sanoa, olen aina tehnyt kuorrutteen "vapaalla kädellä- mutu-tuntumalla"... menisikö ehkä n. puoli pakettia tomusokeria ( ? ) ja nestettä muutamia ruokalusikallisia.....
Otan osan kuorrutteesta erilleen (valkoista) ja loput värjään elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.
Levitä ensin vaaleanpunainen kuorrute ja heti perään tee valkoisella kuorrutteella raitoja vaaleanpunaisen päälle. Vedä veitsellä viivoja kuorrutteeseen vuoron perään oikealta-vasemmalle ja vasemmalta oikealle.
Näin saat aikaan kauniin marmoroidun kuvion....
Tässä vielä vaihekuvia.... :)
1887062.jpg
1887078.jpg
1887083.jpg
1887087.jpg
1887091.jpg
1887102.jpg
1887120.jpg
1887129.jpg
 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

SUKLAAKUORRUTTEISET MOUSSEMUFFINSSIT

Näihin löysin ohjeen täältä . Jouduin hieman muuttamaan ohjetta, kun minulla ei ollut ranskankermaa.. laitoin tilalle ruokakermaa. Tuli ihan järjettömän isoja, kun tein muffinssit viinerivuokiin, kun muffinssivuoat olivat loppu.... Näistä en kerennyt/muistanut ottaa vaihekuvia, samalla juttelin vieraiden kanssa, kun näitä väsäsin....

1887107.jpg
1887115.jpg
Toisissa täytteenä valkosuklaa-nougat mousse, toisissa mango-passion mousse....
Huomatkaa... rikki menneet suklaa perhoset voi hyödyntää näin koristelussa; tökkää vain perhosen siivenpuolikas muffinsin moussekiehkuran päälle ! :)

Pakko on myös laittaa kuvia tekemistäni lohi-voileivistä... siis nää on älyttömän hyviä! Teen näitä aina kun meillä on juhlia ja menevät aina heti kaupaksi. Päällä siis paistettua lohta "murusina" sekä "rehuja" ja voileipäpikkelsiä turaus.... Nyt ei ollut mitään juhlia, mutta tuli paistettua lohta ja sitä sitten jäi, niin päätin sitten tehdä näitä leipiä kahvipöytään vieraille. :)
1887125.jpg
1887122.jpg