1925150.jpg
JUUSTOSARVET ( n. 50 kpl )

125 g voita ( sulata )
8½ dl maitoa
1 rkl suolaa
15 - 16 dl vehnäjauhoja
1½ pss kuivahiivaa (Sunnuntai)
2½ - 3 dl juustoraastetta

Sulata voi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, juustoraaste ja kuivahiiva. Lisää kuivat aineet vähitellen vispilällä sekoittaen lämpimään maitoon, johon olet jo lisännyt suolan. Kun taikina on niin paksua, ettet voi enää vispilällä sitä sekoittaa, ala vaivaamaan taikinaa kädellä ja lisää voisula. Vaivaa, kunnes taikina on kiinteää ja ei enää jää kulhon reunoihin kiinni.Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 20 min.
Vinkki: Jos et halua "liata" kättäsi taikinaan, laita käteen pakastepussi... näin sinun on helppo keskeyttää taikinan vaivaus esim. kun täytyy vastata puhelimeen. : )
Kun taikina on kohonnut, vaivaa siitä leivinpöydällä ilmakuplat pois ja jaa taikina 5-6 yhtä suureen osaan. Tee osista pallot ja kaulitse ne pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Laita syntyneiden kolmioiden leveään päähän nokare voita (halutessasi voit myös tehdä täytettyjä sarvia ja lisätä täytteeksi esim. juustoraastetta ja kinkkusuikaleita, homejuustoa yms. ).
Rullaa kolmiot leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Pyöritä vielä sarven päät käsillä pidemmiksi ja taita ne keskustaa kohti.Anna sarvien kohota pellillä ja voitele ne sitten vedellä ja laita päälle vielä juustoraastetta ja unikonsiemeniä. Paista sarvet 200 C n.20 min.
Tässäpä vielä vaihekuvia... : )
1925108.jpg
1925119.jpg
1925125.jpg
1925130.jpg
1925135.jpg1925137.jpg
1925141.jpg
1925143.jpg
1925153.jpg