Tänään on poikani Jamin 19-vuotis synttärit ja sen kunniaksi piti tietenkin tehdä kakku ! Toiveita kakun makumaailmasta sain urkittua sen verran, että jos se olisi sellainen suklainen.... ja suklainen siitä tosiaankin sitten tuli !

Pohja: 

5         munaa

1         lasillinen sokeria

1         lasillinen jauhoja ( 2 rkl perunajauhoja, 3 rkl tummaa                    kaakaojauhetta ja loput vehnäjauhoja )

1 tl     leivinjauhetta

1 tl     vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 C n. 40 min.

Kakun kostutin vadelmamehun ja vichyn sekoituksella. Väliin tuli vadelmahilloa ja kaakaojauheella ruskeaksi värjättuä Flora-vispiä, johon oli lisäksi sekoittanut Marianne-suklaarouhetta.

Kakun kuorrutin suklaalla ja reunat pursotin Flora-vispillä, johon lisäsin vielä loput suklaakuorrutteen suklaasta. Koristeena kermaruusuja, helmiäis-nonparelleja sekä Namellin suklaa-toffee palloja, joista poikani pitää. Alareunaan ripottelin vielä hieman hasselpähkinä-rouhetta, sillä sai kätevästi peitettyä ikävästi kakkupaperiin näkyviin jääneet suklaaroiskeet, joita valui kuorrutusta levittäessäni kakun päälle.

PALJON ONNEA JAMI ! Nauru 

Niin ne vuodet vain vierivät.... huh huijaa....

Tässä vielä pari kuvaa kakusta... mausta en osaa vielä sanoa, ennekuin itse päivänsankari iltapäivällä töistä tullessaan aloittaa kakun ! :)