1270479085_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1270479265_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina tein tälläisen pienen kakun, koska meille oli tulossa vieraita ja tarjottavan piti olla gluteenitonta ja laktoositonta.

Kakku tehty yhdestä 4 munan kääretorttupohjasta (perunajauhoista), jonka leikkelin kolmeen munan muotoiseen osaan siten, että jokainen osa oli hivenen eri kokoinen - iso, keskikokoinen ja pieni, lisäksi tein hukkapaloista vielä tilkkutäkkinä yhden kerroksen päällimmäiseksi.

KÄÄRETORTTUPOHJA

4 munaa

1,5 dl sokeria

6 rkl perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon varovasti lusikalla kääntelemällä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.

Paista pohjaa 225C n. 8 min.

APPELSIINI RAHKATÄYTE 

250 g  laktoositonta maitorahkaa

1 dl laktoositonta vispikermaa (vaahdota)

1 appelsiini pilkottuna pieniksi palasiksi

n.1 tl appelsiinin raastettua kuorta

n.3 rkl appelsiinista puristettua mehua

sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Lisää appelsiinin raastettu kuori, mehu sekä hedelmäliha. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla oman makusi mukaan.

Kokoa kakku siten, että aloitat isoimmasta kääretorttupohjasta leikatusta palasta - Kostuta pala lemon limsalla, levitä päälle reilusti rahkatäytettä. Seuraavaksi taas seuraavaksi isoin pala ja täytettä ja sitten pienin pala ja täytettä - päällimmäiseksi "hukkapaloista" lakki.

Tasoita kakun pinta sileäksi laktoosittomalla kermavaahdolla.

Värjää 250 g valkoista sokerimassaa keltaiseksi ja kaulitse se tasapaksuksi levyksi. Nosta kaulittu sokerimassalevy kakun päälle ja tasoittele se tiiviiksi kakun pinnalle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.

Koristele haluamallasi tavalla. Itse koristelin sokerimassasta tehdyin koristein.

Huom! Kakussa olevat suklaamunat eivät oleet laktoosittomia ja gluteenittomia -ne olivatkin kakussa vain koristeena...vieraamme eivät niitä syöneet, vaan ne siirrettiin sivuun, kun kakkua alettiin syödä...