Kajaanista Pekka Heikkisen-leipomosta saa ostettua herkullista yrttipatonkia, joka on hyvää aivan sellaisenaan, mutta nyt olen jo useamman kerran tehnyt tälläisiä pieniä suolapaloja niistä.
Yrtti-fetajuusto-tomaatti patongit
2 Yrttipatonkia
1 prk Apetina fetajuustokuutioita tai Apetina valkosipuli-persilja fetajuustokuutioita
tomaatteja
ruohosipulia
juustoraastetta
Tomaattipyrekastike:
n. 3 rkl tomaattipyrettä
turaus ketsuppia
n. 0,5 dl ruokaöljyä
n. 0,5 dl vettä
ripaus suolaa
mustapippuria ja pizzamaustetta
Leikkaa patongit hieman vinottain n.1-1½ cm paksuisiksi siivuiksi. Asettele siivut leivinpaperin päälle pellille.
Tee tomaattipyrekastike ja levitä sitä ohuelti patonginsiivujen päälle. Muserra päälle fetajuustokuutioita, leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja laita yksi siivu jokaisen patonginpalan päälle, ripottele päälle vielä pilkottua ruohosipulia ja juustoraastetta.
Paista 225C, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
Yksinkertaista ja aah niin herkullista ! :)
Herkkupalat uuniin menoa odottamassa.....