Mustikkapiirakka on meidän koko perheen herkkua. Viime kesänä emme saaneet mustikoita juuri ollenkaan huonosta mustikkasadosta johtuen, mutta tänä vuonna pakastin on jälleen täynnä mustikkaa. Niinpä saamme nauttia tästä herkusta monen monta kertaa tulevana talvena !
Tällä ohjeella saat kaksi herkullista piirakkaa kerralla.
Piirakan pohja on tuttu, monesta muusta aiemmin tekemästäni piirakasta.
MUSTIKKAPIIRAKKA
Pohja:
(kahteen piirakkaan ! )
175 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kanamuna
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa tai maitoa
Täyte:
Mustikoita n. 2½-3 dl/piirakka
ripaus sokeria ja perunajauhoja
Muruseos:
(kahteen piirakkaan ! )
75 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää kananmuna - vatkaa kunnes se on sekoittunut kunnolla voi-sokeri vaahtoon. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, vuorotellen nesteen kanssa. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä taikina lusikalla voideltujen piirakkavuokien pohjille ja reunoille tasaisesti.
Ripottele pohjien päälle mustikat sekä ripaus hienoasokeria ja perunajauhoja.
Muruseosta varten laita kaikki ainekset kulhoon (voi pieninä kuutioina) ja nypi ne kulhossa sekaisin murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos piirakoiden päälle ja paista piirakoita uunin alatasolla 225 C n. 20 min.
Mustikkapiirakan kanssa tarjolle vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä ! NAM !