Meillä oli viime viikolla Sotkamon Koiraharrastajat ry:n kokous ja lupauduin tekemään sinne jotain leivonnaisia kahvin kanssa nautittavaksi.

Koska tiesin, että kokoukseen oli tulossa myös maidotonta ruokavaliota noudattava ystäväni, joka yleensä saa tyytyä pelkkään kahviin, niin päätin tehdä jonkin leivonnaisen, jota myös hän voi syödä.

Netistä surffaillessa löysin Jonnan keittiössä-blogista tämän ohjeen, jota mukaellen tein nämä leivokset.

SUKLAALEIVOKSET (n.16 annospalaa) 

8 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

1 tl suolaa

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

6 rkl tummaa kaakaojauhetta

6 dl vettä (laitoin osan kiehuvana)

1,2 dl rypsiöljyä

Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää sekaan vesi ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200C n.35 min. Anna pohjan jäähtyä.

"Voikreemi" 

150 g Sinistä Keijua (maidoton)

n. 4½ dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria

Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseski seokseksi ja levitä jäähtyneen leivospohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Suklaakuorrute 

200 g tummaa suklaata (tarkista että suklaa on maidotonta!)

Sulata suklaa vesihauteessa = Pilko suklaa pieniksi palasiksi vahvan pakastepussin sisään. Laita pussi kulhoon, jossa on lämmintä vettä. Puristele sulatuksen aikana muutamia kertoja pussia, jotta suklaa sulaa tasaisesti, eikä jää klönttejä.
Kun suklaa on sulanut, purista sula suklaa pussin yhteen nurkkaan ja tee pussiin solmu. Leikkaa pussiin saksilla reikä ja pursota suklaalla kreemin päälle tasavälein raitoja, jotka voit levittää veitsellä tasaiseksi kuorrutteeksi.

Ripottele päälle vielä rouhittua tummaasuklaata koristeeksi. Anna jähmettyä ja leikkaa sitten haluamasi kokoisiksi annospaloiksi.

Itse laitoin leivospohjan jääkaappiin, kun olin laittanut tuon suklaakuorrutteen ja unohdin sen sinne liian pitkäksi aikaa. Joten leikatessa pohjaa annospaloiksi, suklaa lohkeili ikävästi. Eli kannattaa leikata tuo pohja silloin, kun kuorrute ei ole ihan kokonaan jähmettynyt !

HERKULLISTA SUNNUNTAIPÄIVÄÄ KAIKILLE ! 
F2148CDC97DE4780E0EDE2DA4167B5B5.png