Pääsiäinen lähestyy ja viikonloppuna leipoessani muita leivonnaisia, päähäni pälkähti idea tälläisista leivoksista pääsiäiseksi. No, pitihän sitä ideaa sitten testata !

 Näissä leivoksissa maku oli kohillaan, mutta  koristelu ei näyttänytkään niin hyvältä, kuin mielssäni kuvittelin... No, tuota koristelua kerkee vielä miettiä niihin pääsiäisen leivoksiin tarkemmin...

Pohjan ohje on Aleksanterin leivoksista täältä. Mutta laitan sen vielä tähänkin.

Pohja:
400 g voita
3 dl sokeria
1- 2 munaa
(yksi iso tai kaksi pientä)
2 tl vaniljasokeria
n. 9-10 dl vehnäjauhoja
loraus Flora Vanilla-vaniljakastiketta tai ruokakermaa

Väliin: 1 rs Saarioisen aprikoosimarmeladia

Vatkaa pehmyt voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna/munat. Vatkaa sekaan vähitellen jauhot, lorauta hieman Flora Vanillaa tai ruokakermaa sekaan.
Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele leivinpaperille tasaiseksi levyksi. Paista pohjia 200 - 225 C n. 15 min. Anna jäähtyä.
 Levitä toiselle pohjan päälle aprikoosimarmeladi tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä toinen levy varovasti päälle. ( Tämä vaatii opettelua; pohja on niin mureaa, että tahtoo helposti murentua palasiksi. Itse käytän apuna peltiä, jonka päältä liuútan varovasti pohjan toisen päälle.)

Kuorruta tomusokerikuorrutuksella: Tarkkoja määriä minulla ei ole, kun teen sen aina silmämääräisesti. Mutta n.reilu ½dl vettä, pieni tilkka voisulaa sekä n. ½ pkt tomusokeria sekä keltaista elintarvikeväriä muutama pisara.
Seos on sopivaa, kun se on tanakan tuntuista, mutta kun nostat vispilää ylös, niin seos laskeutuu sujuvasti siitä alas ja hetken päästä tasoittuu sileäksi takaisin kulhossa olevaan massaan. 
Ota pieni määrä tomusokerikuorrutteesta erilleen ja värjää se tummemmaksi ja lisää pieni tippa vettä, jotta seos on hieman löysempää, kuin toinen osa seoksesta.

Levitä ensin vaaleampi kuorrute leivospohjan päälle ja tee tummemmalla seoksella vinoraitoja  kuorrutteen päälle. Vedä veitsellä edestakaisin vedoin pystysuoria raitoja kuorrutteeseen. Tarkemmat vaihekuvat tästä löydät tuolta ylenpänä olevasta linkistä Aleksanterin leivoksiin.   

 Anna kuorrutteen jähmettyä ja tasoita ensin reunat veitsellä leikkamalla tasaisiksi. Tämän jälkeen leikkaa leivospohja haluamasi kokoisiksi annospaloiksi. 
Koristele leivokset esim. maitosuklaamunilla - laita pieni pisara tomusokerikuorrutetta leivospalan päälle ja paina siihen maitosuklaamuna kiinni.

HAUSKAA VIIKON JATKOA KAIKILLE !
F2148CDC97DE4780E0EDE2DA4167B5B5.png