Helppotekoisia pasteijoita torttu- tai lehtitaikinasta on tullut tehtyä vuosikausia, mutta nyt  monet, joille näiden tekoa olen neuvonut tuntuvat kaipaavan myös vaihekuvia neuvojen  tueksi tänne blogiini. Eli tässäpä nämä vaihekuvat nyt tulevat !

Täytevaihtoehtoja on varmaan miljoonia, mutta tässä yksi meidän perheen suosikkitäyte: juustoa, riisiä ja savulohituorejuustoa. Toinen suosikki täyte meillä on se perinteinen jauheliha-riisiseos juustolla.

SAVULOHITUOREJUUSTO-RIISIPASTEIJAT 

Lehtitaikina- tai torttutaikinalevyjä

juustoasiivuja

keitettyä riisiä

Savulohituorejuustoa

Levitä sulaneet taikinalevyt leivinpaperille ja jaa ne taikinapyörällä kahteen osaan.

Tee taikinapyörällä jokaiseen palaan n. 5 vaakaviiltoa.

Laita jokaisen palan päälle yksi juustosiivu.

Laita jokaisen juustosiivun päälle n. 1 tl savulohituorejuustoa.

Lisää keitettyä riisiä n.1/3 ruokalusikallista jokaiseen pasteijaan. Näihin käytin tummaa riisiä.

Taita reunat päällekkäin ja käännä pasteija siten, että saumakohta jää alle.

Voitele pasteijat kanamunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä koristeeksi.

Paista pasteijoita 225C n. 20 min. tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

HELPPOA EIKÖ TOTTA !