Tänän pääsiäisenä päätin tehdä täytekakun sijaan hyydytetyn juustokakun. Pitkään mietin, että minkä makuisen juustokakun haluaisin tehdä ja jotenkin päädyin raikkaaseen sitruunaan.
SITRUUNA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
Pohja:
n.300 g Digestive-kekejä murskattuna
120 g voisulaa
Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
3,5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata sulatettuna
½ sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
½ appelsiinin raastettu kuori
+
5 liivatetta
½ appelsiinin mehu
Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja sopivan kokoiseksi leikatulla leivinpaperin palalla (vuoan halkaisijaltaan n.24cm). Sulata voi kattilassa ja lisää voisulan joukkoon murskatut keksit. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele massa vuoan pohjalle tiiviisti esim. juomalasin pohjalla painellen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa kermavaahdon joukkoon. Vatkaa joukkoon vielä varovasti sitruunamehu.
Lämmitä ½ appelsiinin mehu mikrossa kuumaksi.
Puristele liotetuista liivatteista enin vesi pois ja lisää ne lämpimään appelsiinimehuun.
Kaada hieman jäähtynyt appelsiinimehu-liivateseos muiden aineiden joukkoon ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen.
Kaada täyteseos vuokaan keksi-voiseoksen päälle.
"Hytkytä" vuokaa, jotta seos asettuu tasaisesti vuokaan.
Laita vuoka hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi.
Koristele esim. sitruunalla, mansikoilla ja valkosuklaalla.
Kivan raikas kakku !
Itse tosin olisin halunnut kakusta hieman korkeamman, joten ensi kerralla lisään hieman kermavaahdon ja tuorejuuston määrää....
MAKOISAA 2. PÄÄSIÄISPÄIVÄÄ KAIKILLE !