Alkukesästä tilasin UllanUnelmasta sokerimassaa ja pitihän tilaukseen lisätä nämä ihanat laikulliset muffinssivuoat. 
Pitkään mietin millaisia muffinsseja niihin tekisin, mutta lopulta ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin kaksivärisiä suklaamuffinsseja. :)

"LEHMÄ" eli "MEHMÄ"-MUFFINSSIT (n. 20 kpl)

4 munaa

3 dl sokeria

200 g voita (sulata ja jäähdytä)

7 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

n.3 dl ruokakermaa tai maitoa

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon varovasti voisula. Lisää vuorotellen, kokoajan vatkaten kuivia aineita ja ruokakermaa.

Ota taikinasta erilleen eri kulhoon n.1/3 osa taikinaa ja lisää siihen 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja n. 50 g maitosuklaata rouheena. Lisää myös hieman maitoa tai ruokakermaa, jos taikina menee kovin paksuksi.

Lisää toiseen osaan taikinaa (vaaleaan) n. 50-80 g valkosuklaata rouheena.


Jaa taikinat pursotinpusseihin  ja leikkaa kärkeen reikä.


Pursota ensin vaaleaa taikinaa muffinssivuokien pohjille ja sitten tummaa taikinaa pienemmät turaukset yhteen kulmaan.


Pursota lisää vaaleaa taikinaa ja lopuksi pariin eri kulmaan pienet turapukset tummempaa taikinaa.


Viimeiseksi vielä vaaleaa taiknaa päällimmäiseksi.

Paista muffinsseja 200 C n.15 min.

 
Paistetut muffinssit odottavat kermapursotusta päälleen...




Vatkaa kerma vaahdoksi (Itse vatkasin vaahdoksi yhden 2,5 dl  Floravispi prk, ei aivan riittänyt kaikkien muffinssien päälle). Jaa se kahteen osaan ja lisää toiseen osaan vielä sulatettua maitosuklaata sekaan.
Laita kermat pursotinpussin sisään siten, että toisella reunalla pussia on suklaakermavaahtoa ja toisella reunalla tavallista kermavaahtoa. Näin saat aikaan raitapursotuksen muffinssien päälle. 
Koristele haluamallasi tavalla. Itse leikkasin maitosuklaa- ja valkosuklaapalat kahtia ja lisäsin ne pursotuksen päälle.

Lapset ainakin tykkäsivät näistä muffinsseista ! :)