Eilen tein tälläisia mansikka-leivoksia ihan kokeilu mielessä kaapista löytyneistä tarvikkeista... Ystävänpäiväksi pitäisi kehitellä jonkinlaisia leivoksia villakoirakerhomme tapahtumaan, joka on siis Ystävänpäivänä... Koristeluun täytyy sitten keksiä jotain villakoiramaista, mutta se on vielä mietinnässä, samoin kuin leivosten muoto; sydämen-, suorakaiteen-vai neliönmuotoisia leivoksia.... Mutta onneksi on vielä pari viikkoa aikaa miettiä ja suunnitella ! :)

Nämä leivokset tein käyttäen kahta 4 munan kääretorttupohjaa. Kostutin pohjat vadelmamehun ja vichyn sekoituksella, toisen pohjan päälle laitoin reilusti mansikkahilloa ja mansikkakermarahkaa (Flora-vispiä n.1 prk vaahdotettuna,  500 g maitorahkaa, sokeria ja vaniljasokeria ). Sitten nostin toisen levyn päälle ja päällystin pinnan vielä vaaleanpunaiseksi värjätyllä kermavaahdolla. Leikkasin reunat siistiksi ja ripottelin päälle vielä mantelirouhetta. Annoin tekeleen "jähmettyä" jääkaapissa pari tuntia, ennenkuin leikkasin sen annospaloiksi ja laitoin palat sitten vielä paperivuokiin. Koristelin lopuksi leivokset sokerimassa kukkasilla ja kermaruusuilla. Itse pidän enemmä vadelmasta kuin mansikasta ja siksipä nämä leivokset maistuivatkin minusta aika äklömakeilta, toisille nämä sen sijaan maistuivat hyvin.

Tässäpä vielä muutama kuva leivoksista:

Mistä muuten voisi tilata/ostaa edullisesti niitä pahvisia kakku-/leivoslaatikoita ? Nyt kun muutamaan otteeseen olen tehnyt muille kakkuja ja muita leivonnaisia, niin ongelmana on aina niiden kuljetus ja sopivien rasioiden etsintä....