Kuten monessa muussakin leivontablogissa on tehty Macaron-leivoksia, niin päätin minäkin niitä kokeilla. 
Itse olin takuuvarma, että tulisin ainakin ensimmäisellä kerralla epäonnistumaan näiden teossa.
Mutta eihän näiden tekeminen vaikeaa ollutkaan ja onnistui ensiyrittämällä !

Macaron-leivoksia onkin tullut tehtyä monenmonta kertaa tämän kesän aikana. Ainoat niksit, mitä mielestäni pitää muistaa ovat se, että laittaa valkuaiset "vanhentumaan" vuorokautta ennen leivontaa, muistaa napautella pellin pohjaan muutaman kerran napakasti, kun on pursottanut leivospohjat leivinpaperin päälle ja antaa macaron-leivosten seistä n.30-40 min. ennen paistoa, jotta leivosten päälle tulee "nahka" ja siten kaunis pinta paistettaessa.
Oman uunini kanssa sain olla tarkkana kuin porkkana paistoajan kanssa. Viimeiset paistominuutit sai kyllä istua tiukasti uuninluukun edessä. :)Ohjeen löysin näihin Jauhot suussa-blogista. Ohje alla suoraan kopiotu kyseisestä blogista. Linkin takaa löytyy myös  paljon tietoa näistä suosituista leivoksista.

MACARON-LEIVOKSET (RANSKALAINEN MARENKI)
 
90g valkuaista (vanhennutettu 1 vrk huoneenlämmössä)
30g hienoa sokeria
200g tomusokeria
110g mantelijauhoa
(tomuväriä)
Mittaa siivilöity mantelijauho ja tomusokeri kulhoon ja siirrä odottamaan.
Vatkaa valkuaisia ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää hieno sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa vaahto kiiltäväksi marengiksi (varo kuitenkin ylivatkaamista).
Sekoita tomusokeri-mantelijauhoseos vaahtoon käännellen ensi nopeasti ja sitten tahtia hidastaen. Lisää mahdollinen väri puolessa välissä kääntelyä. (Seoksen pitäisi olla sopivaa kun vedät veitsellä viillon taikinaan ja 10 sekunnissa kuvio häviää ja taikinan pinta tasaantuu. Mikäli taikina tuntuu vielä liian paksulta, kääntele sitä pari kertaa ja kokeile uudestaan.)
Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille haluamasi kokoisia taikinaympyröitä (esim. n. 3 cm halkaisijaltaan). Pursotettuasi pellillisen kopauta peltiä kevyesti muutaman kerran pöytäpintaa vasten.
Anna taikinan levätä 30-60 min ennen paistamista.
Paista 150°C:ssa n. 18 min.
Jäähdytä kuoret täysin ennen täyttämistä.

Täytteenä olen yleensä käyttänyt macaron-leivoksiin Lemon Curd-tahnaa tai vadelmamarmeladia. Täytevaihtoehtoja on tuhanisa, oma mielikuvitus vain peliin !

 

Reippaasti vain kokeilemaan ! Ovat todellakin mainettaan helpompia tehdä !

Aurinkoista tiistaipäivää kaikille !

F2148CDC97DE4780E0EDE2DA4167B5B5.png